
Новость из раздела: Lifestyle
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251402-yak-zapekti-grudku-indichki-z-aromatnimi-travami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251402-yak-zapekti-grudku-indichki-z-aromatnimi-travami
Як запекти грудку індички з ароматними травами
Обсмажена з ароматними овочами та травами грудка індички чудово підійде до столу.

Про це повідомляє РЕДПОСТ.
Запечена грудка ідейки з травами ідеально підійде до будь-якого столу, а аромат трави доповнить страву яскравими фарбами.
Складові:
- 1 безкісткова грудка індички;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 2 столові ложки рубленої свіжої зелені (суміш петрушки, шавлії та розмарину);
- 1 чайна ложка дрібної солі;
- 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю;
- 2 столові ложки несолоного вершкового масла;
- 1 невелика морква;
- 1/2 стебла селери, дрібно нарізаної;
- 1/2 маленької цибулини, дрібно нарізаної;
- 1/2 склянки сухого білого вина;
- 1/2 склянки сухого міцного вина;
- курячий або яловичий бульйон (за бажанням).
Крок 1
Промокніть м'ясо паперовими рушниками. Натріть індичку 1 столовою ложкою олії, потім посипте її свіжою зеленню. Приправити сіллю та перцем.
Крок 2
Змішайте 2 столові ложки олії, що залишилися, і вершкове масло в маленькій каструлі або жаровні на середньому вогні; Як тільки масло розтане і почне шипіти, додайте грудку індички і обсмажте з усіх боків, перевертаючи її щипцями кожні пару хвилин (всього близько 6 хвилин). Перекладіть індичку на тарілку.
Крок 3
Додайте в каструлю моркву, селеру та цибулю; зменшіть вогонь до середньослабкого і готуйте 7-8 хвилин, часто помішуючи, поки овочі не стануть м'якими.
Крок 4
Повернути м'ясо в каструлю та влити вина. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою та готуйте від 45 хвилин до 1 години. М'ясо має бути повністю приготовлене, без рожевого відтінку. (Якщо рідини в каструлі стає мало під час приготування, додайте ще трохи вина або трохи курячого чи яловичого бульйону.)
Крок 5
Використовуйте щипці, щоб перекласти індичку на обробну дошку. Нещільно накрийте його алюмінієвою фольгою. Дайте йому відпочити щонайменше 15 хвилин, накрийте каструлю в цей час, щоб вміст каструлі залишався теплим. Якщо ви хочете приготувати однорідний соус, використовуйте занурювальний блендер, щоб змішати вміст.
Крок 6
Наріжте індичку скибочками. Викладіть їх на тарілку, трохи перекриваючи один одного. Полийте скибочки соком або соусом зі сковороди.
Читайте також: Рецепт легкого гарбузового мусу з яскравим ароматом.