Харків наблизився до отримання статусу «Громада, дружня до дітей та молоді»

19.08.2020  18:49
План дій та План моніторингу та оцінки його реалізації для отримання статусу кандидата в учасники ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» були затверджені сьогодні, 19 серпня 2020 року, на сесії Харківської міської ради.
Як повідомили у Департаменті у справах сім'ї, молоді та спорту, ця програма має сприяти створенню чистого, безпечного і комфортного середовища для дітей та молоді.
 
Розроблений План дій є документом, обов'язковим для виконання усіма залученими сторонами, що забезпечить його ефективне впровадження у майбутньому. Після затвердження Плану місто отримає від ЮНІСЕФ статус кандидата на здобуття звання «Громада, дружня до дітей та молоді», яке можна використовувати як у внутрішній комунікації, так і для комунікації з муніципалітетами інших країн, партнерами і бізнес-середовищем.
 
Процес отримання цього статусу має певну процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах.
 
Після впровадження Плану дій громада пройде через процес незалежного оцінювання і, у випадку успішного виконання цього плану, отримає статус «Громада, дружня до дітей та молоді».
 
Довідка. Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» - глобальний рух, що об'єднує місцеву владу, громадянське суспільство і бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямках розвитку добробуту дітей і молоді. З моменту створення у 1996 році до програми приєдналися більше 3 тис. муніципальних округів у 38 країнах, і сьогодні вона охоплює понад 30 млн дітей.
 
8 липня 2019 року Харківська міськрада підписала Меморандум про взаємодію із Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у рамках даної програми.