Харків'ян просять надсилати фото з сімейних альбомів

27.07.2020  17:33
Фотографії з сімейних альбомів харків'ян можуть стати книгою.
Як розповів сьогодні, 27 липня 2020 року, депутат міської ради, автор серії книг про історію Харкова Габріел Михайлов, це видання відрізняється від попередніх тим, що у нього буде дещо інша концепція - людина у контексті історії міста.
 
«Якщо у наших попередніх книгах ми ставили на чільне місце архітектуру Харкова, стиль колишнього часу, то концепція нового видання зовсім інша. Тут основою книги стануть люди - жителі міста. Таким чином, ми даємо можливість харків'янам вписати себе і своїх рідних в історію Харкова через нову книгу. Тому ми закликаємо всіх пошукати у своїх сімейних архівах світлини батьків, дідусів і бабусь на тлі відомих місць міста», - зазначив Габріел Михайлов.
 
За його словами, крім можливості побачити свої сімейні фото в новій книзі, у тих, хто надішле світлини, буде ще один бонус: вони автоматично стануть учасниками конкурсу «Сімейний альбом». Він проводиться щомісяця на сторінках проєкту «Привіт із Харкова» у «Фейсбуці» та в «Інстаграмі». Для участі у конкурсі треба надіслати фотографію з сімейного архіву на тлі впізнаваного місця Харкова. Переможцем вважатиметься фото, яке набере найбільшу кількість лайків, а його власник отримає в подарунок одну з книг. До участі допускаються фото, зняті до 1985 року.
 
«Кілька років тому ми оголошували подібний конкурс, і нам надсилали і приносили паперові фотокартки. Зараз ми перейшли в онлайн. Звичайно, карантин не міг не вплинути на наше рішення. А ще багато хто хотів придбати книги. Але оскільки наш проєкт не комерційний, ми їх не продаємо і не плануємо продавати. Проте, все більше людей хоче знайомитися з історією міста, і ми знайшли такий формат. Я думаю, він буде зручним для багатьох. На цих сторінках ви побачите матеріали з наших книг, які супроводжуються описом архітектурних об'єктів минулого, окремих періодів історії Харкова, зможете порівняти одну і ту ж вулицю у минулому і тепер, взяти участь у конкурсах і розіграшах на історичну тематику і, звичайно, побачити фото зі свого сімейного альбому», - зазначив Габріел Михайлов.