Жителька Московського району відсвяткувала 100-річний ювілей

24.07.2020  14:49
Ветеран війни і праці, учасник бойових дій, почесний ветеран Війська Польського Ольга Ільїна сьогодні, 24 липня 2020 року, відсвяткувала сотий день народження.
Іменинницю привітав заступник голови Адміністрації Московського району В'ячеслав Акімов. Він передав ювіляру вітання від Харківського міського голови Геннадія Кернеса, вручив квіти, подарунок та подякував за мужність і відвагу, проявлені у роки Другої світової війни, за багаторічну працю та вагомий особистий внесок у післявоєнну відбудову країни.
 
Довідка. Ольга Йосипівна Ільїна народилася 24 липня 1920 року у місті Харкові в родині інженера електростанції і домогосподарки. Після закінчення школи у 1937 році вступила до Харківського медичного інституту. Після окупації Харкова інститут був евакуйований до Оренбурга. Після закінчення інституту в 1942 році працювала лікарем-педіатром у місті Орську. У 1943 році, як тільки Харків був звільнений від нацистських загарбників, повернулася до міста і була покликана військоматом у створену Польську дивізію, з якою дійшла до Берліна у званні капітана медичної служби. Там же познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, начальником польового госпіталю.
 
Після демобілізації повернулася разом із чоловіком до його рідного міста Суми. Працювала педіатром, а після перекваліфікації, до 70 років - завідувачкою клінічною лабораторією. Після смерті чоловіка переїхала до доньки у Харків.