
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1277880-gotuemo-tertiy-pirig-z-garbuzom-ta-apelsinami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1277880-gotuemo-tertiy-pirig-z-garbuzom-ta-apelsinami
Готуємо тертий пиріг з гарбузом та апельсинами
Рецепт простого та смачного десерту.

Як пише РЕДПОСТ, ця страва сподобається і дітям, які не завжди у захваті від гарбуза.
Тертий пиріг з гарбузом та апельсинами
Продукти:
- 150 г вершкового масла,
- 2 яйця,
- 200 г цукру,
- 350 г борошна,
- 0,5 ч.л. розпушувача,
- 400 г гарбуза,
- 200 г апельсинів,
- мелена кориця.
Покроковий рецепт приготування
- Змішати яйця, 100 г м'якого вершкового масла і 150 г цукру.
- Всипати борошно, що просіює, з розпушувачем.
- Замісити тісто.
- Розділити його на дві частини.
- Загорнути у плівку.
- Меншу частину відправ у морозилку, а більшу – у холодильник.
- Нарізати гарбуз.
- Зняти з апельсина цедру.
- Віджати сік.
- Розтопити масло, що залишилося на сковороді.
- Влити апельсиновий сік.
- Додати цедру з цукром, що залишився.
- Помішуючи, довести заготовку до однорідності.
- Викласти в сироп шматочки гарбуза.
- Посипати корицею.
- Гасити 7-8 хвилин, продовжуючи заважати.
- Дати начинці охолонути.
- Розкачати тісто із холодильника у форму.
- Додати начинку.
- Зверху натерти тісто із морозилки.
- Випікати пиріг 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах.