
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262220-gotuemo-frantsuzku-zapikanku-z-m-yasnim-farshem-timbal
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262220-gotuemo-frantsuzku-zapikanku-z-m-yasnim-farshem-timbal
Готуємо французьку запіканку з м'ясним фаршем тімбаль
Смачний варіант нетривіальної вечері.
.jpg)
Як пише РЕДПОСТ, тімбаль - старовинне блюдо родом із Франції. По суті це макаронна запіканка з начинкою. Це може бути і комбінація, наприклад, фаршу та грибів.
Французька запіканка з м'ясним фаршем тімбаль
Продукти:
- 300 г довгих макаронів
- 300 г м'ясного фаршу
- 1 склянка вершків жирністю 15-20%
- 2 яйця
- зелень (кріп, петрушка)
- перець за смаком
- сіль
Покроковий рецепт приготування
- Макарони відварити до напівготовності,
- Розкласти на рушник, щоб трохи підсохли.
- М'ясний фарш обсмажити до готовності.
- За бажанням можна додати гриби.
- Яйця збити.
- Змішати із вершками.
- Підсолити.
- Додати рубану зелень.
- Круглу форму (або сковорідку) змастити вершковим маслом.
- По спіралі викласти макарони так, щоб вони закрили дно та стінки форми.
- Викласти фарш у вистелену макаронами форму.
- Залити яєчно-вершковою заливкою, трохи не доходячи до верху.
- Зверху закрити начинку макаронами, також викладаючи по спіралі.
- Запікати у духовці хвилин 40.
- Вийняти готовий пиріг із форми, перевернувши на тарілку.
Смачного!