
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260068-gotuemo-meksikanskiy-fruktoviy-salat-polunichna-salsa
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260068-gotuemo-meksikanskiy-fruktoviy-salat-polunichna-salsa
Готуємо мексиканський фруктовий салат Полунична сальса
Оригінальна, цікава та яскрава страва.
.jpg)
Як пише РЕДПОСТ, сальса - це традиційний мексиканський соус, основою якого є овочі та фрукти з додаванням найчастіше цибулі, коріандру та гострого перцю чилі.
Салат Полунична сальса
Продукти:
- Полуниця 10 шт.
- Цибуля-шалот (невелика цибулинка) 0.5 шт.
- Базилік 4 лист.
- М'ята (2 листочки) 2 шт.
- Зелень кінзи (за бажанням) до смаку
- Сіль (одна щіпка) до смаку
- Цукор (на смак можна взяти мед або фруктовий сироп) 0.25 чайн.л.
- Лимони 0,5 шт.
- Оливкова олія 2 стол.
- Запашний перець за смаком
- мелений коріандр за смаком
- Перець чилі до смаку
Покроковий рецепт приготування
- Полуницю очистити від хвостиків
- Помити полуницю у холодній воді.
- Вийняти ягоди на паперову серветку
- Обсушити полуницю, щоб позбутися надлишків вологи.
- Помити ароматні трави. Спочатку для полуничної сальси рекомендовано використовувати кілька листочків м'яти, або свіжу кінзу, або базилік. Також можна поєднувати всі трави разом за смаком.
- Викласти зелень на серветку та обсушити
- Нарізати полуницю шматочками. Розмір залежить від того, який розмір ягоди. Якщо дрібна, розрізати її навпіл. Середню ягідку – на чотири частини, а більші плоди подрібнити кубиками.
- Надішліть шматочки в салатницю.
- Червону цибулю нарізати максимально дрібно. Можна використовувати цибулю шалот або білу салатну цибулю.
- Нарізати зелень якомога дрібніше
- Надіслати зелень до полуниці.
- Додати в салатницю щіпку меленого коріандру (можна взяти зерна і подрібнити їх за допомогою маточки та ступки, так вийти ще ароматніше). Додати перець чилі до смаку (свіжий чи сухий).
- Трохи посолити.
- Додати цукру. Його кількість залежить від того, наскільки солодка ягода. Краще використовувати коричневий, але й звичайний підійде також.
- Збризкати сальсу соком лимона або лайма
- Додати оливкову олію.
- Добре перемішати полуничний салат,
- Спробувати на смак
- Додати компонент, що бракує.
- Відправити сальсу в холодильник охолоне і настоятися деякий час.
- Перед подачею ще раз перемішати.
- За бажанням посипати меленим запашним перцем
- Полити бальзамічним соусом. Полунична сальса готова!
Смачного!