
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259114-retsept-vafel-z-kabachkiv-u-vafelnitsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259114-retsept-vafel-z-kabachkiv-u-vafelnitsi
Рецепт вафель з кабачків у вафельниці
Вафлі з кабачків у вафельниці - це дуже ароматна, смачна і корисна страва, яка може стати як повноцінним обідом або вечерею, так і доповненням до м'яса або риби.
Як повідомляє РЕДПОСТ, ця страва підійде людям, які дотримуються дієти і стежать за фігурою, так як готуються вони в електровафельниці майже без застосування олії.
Інгредієнти:
- кабачки - 500 грам
- часник - 1 зубчик
- куряче яйце - 1 штука
- пшеничне борошно - 5 столових ложок
- оливкова олія - 1 столова ложка
- сіль - 1/2 чайних ложки
- чорний перець - за смаком
- зелень - за смаком
З цієї кількості інгредієнтів виходить 6-8 кабачкових вафель.
Якщо ви будете використовувати молоді кабачки, то очищати їх від шкірки не обов'язково, достатньо просто добре промити їх під водою. А якщо ж старі, то очистіть їх.
У даному рецепті пшеничне борошно можна замінити на рисове або вівсяне, а оливкова олія — на будь-яку іншу олію на ваш смак.
Приготування
- На великій тертці натираємо кабачки, додаємо сіль та перемішуємо. Залишаємо на 7-10 хвилин, щоб вони пустили сік. Після цього віджимаємо та зливаємо зайву рідину.
- Додаємо яйце і на дрібній тертці натираємо часник (або пропускаємо його через прес). На свій смак можна додати більше часнику або ж зовсім відмовитися від нього.
- Додаємо мелений перець. Зелень дрібно нарізаємо, додаємо до кабачків і добре перемішуємо.
- Насипаємо борошна та столову ложку оливкової олії, перемішуємо.
- На добре розігріту вафельницю викладаємо по півтори столові ложки кабачкової суміші і смажимо до готовності, приблизно 5 хвилин. Залежно від покриття вашої вафельниці, її осередки попередньо можна змастити олією.
- Готові вафлі з кабачків викладаємо на тарілку, за бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!
Раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати кабачки з тофу.