
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253270-nayshvidshi-ta-naylegshi-salati-na-svyatkoviy-stil
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253270-nayshvidshi-ta-naylegshi-salati-na-svyatkoviy-stil
П'ятнадцять ідей найшвидших салатів на новорічний стіл
Рецепти салатів, від яких стіл був корисним та яскравим, а гостям не доведеться довго чекати.

П'ятнадцять ідей найшвидших салатів на новорічний стіл
Як пише РЕДПОСТ, все ближче новорічне застілля, і необтяжливі шлунок і салати, що швидко готуються, будуть дуже навіть до місця. Пропонуємо список саалтів, які можуть виручити, поки готуються основні страви.
Салат з крабовими паличками
Його можна заправити як сметаною чи майонезом, так і йогуртом.
Продукти:
- 300 г капусти,
- 120 г крабових паличок
- 2 помідори,
- 1 огірок,
- Зелена цибуля.
Покроковий рецепт приготування:
- Тонко нашаткувати капусту,
- Нарізати крабові палички
- Нарубати зелену цибулю.
- Огірок порізати соломкою,
- Помідори порізати часточками середнього розміру,
- Перемішати салат.
Салат з куркою та корейською морквою
Продукти:
- 400 г копченої або вареної курки,
- 300 г корейської моркви,
- 250 г консервованої кукурудзи,
- 3 ст. л. сметани.
- Можна додати жменю сухариків чи горіхів.
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати курку тонкою соломкою вздовж волокон.
- Перемішати курку та кукурудзу
- Заправити салат сметаною або йогуртом за смаком.
Салат з тунцем та маринованими огірками
Продукти:
- 240 г тунця,
- чверть червоної цибулини,
- 3 солоних огірка,
- половина лимона,
- 3 ст. л. йогурту,
- 1 ст. л. зернистої гірчиці,
- спеції та зелень.
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати цибулю та солоні огірки дуже дрібним кубиком,
- Тунця розім'яти
- Змішати йогурт з лимонним соком та гірчицею,
- Заправити салат,
- Приправити за смаком
- Посипати зеленню.
Салат з капустою та зеленим горошком
Продукти:
- 300 г капусти,
- 2 огірки,
- 2 помідори,
- 200 г горошку (відмінно підійде заморожений ошпарений окропом)
- зелень
- Зелена цибуля,
- 2 ст. л. оливкової олії,
- 1 ст. л. лимонного соку.
Покроковий рецепт приготування:
- Тонко нашаткувати капусту і розім'яти її руками.
- Нарізати огірки та помідори соломкою,
- Нарубати зелень
- Додати у салат горошок.
- Збризкати салат оливковою олією з лимонним соком.
Легкий салат з куркою та селерою
Продукти:
- 600 г курки (краще підійде варене філе)
- 3 стебла селери,
- 200 г винограду,
- Зелена цибуля,
- 1 ч. л. зернистої гірчиці,
- сметана,
- спеції.
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати варену курку і селера дрібними кубиками,
- Великі виноградини розрізати навпіл.
- Заправити салат сметаною з гірчицею та спеціями.
Вітамінний салат із редьки з перцем
Продукти:
- 2 чорні редьки,
- 2 моркви,
- 2 огірки,
- 1 перець,
- 0,5 цибулини,
- спеції,
- 4 ст. л. сметани,
- 1 ч. л. гірчиці.
Покроковий рецепт приготування:
- Натерти редьку та моркву на великій тертці,
- Добре перемішати та розім'яти руками зі спеціями.
- Тонко нарізати інші овочі,
- Перемішати салат і заправити.
Салат з куркою та ківі
Продукти:
- 200 г курки,
- 150 г моркви,
- 3 яйця,
- 3 ківі,
- 2 яблука,
- сметана.
Покроковий рецепт приготування:
Відварити курку та яйця.
Курку та ківі нарізати дрібним кубиком,
Інші інгредієнти натерти на великій тертці.
Викласти шарами курку, ківі, моркву, яблуко та яйця, змащуючи кожен сметаною зі спеціями.
Салат з яйцем та цвітною капустою
Продукти:
- 2 яйця,
- 400 г цвітної капусти,
- 1 морква,
- 2 огірки,
- 1 стебло селери,
- 8 редисок,
- 1 пучок зеленої цибулі,
- оливки,
- сметана.
Покроковий рецепт приготування:
- Відварити суцвіття цвітної капусти до м'якості,
- Окремо відварити та нарізати яйця.
- Довільно подрібнити решту овочів,
- Додай рубану зелену цибулю та оливки
- Полити салат сметаною.
Легкий салат із сиром
Продукти:
- 100 г сиру,
- 6 редисок,
- 3 огірки,
- 1 морква,
- 0,5 пучка салату,
- 1 ст. л. йогурт.
Пощаговий рецепт приготування:
- Довільно подрібнити салатне листя,
- Натерти моркву на тертці,
- Редиска та огірки нарізати кружальцями.
- Додати до салату зернистий сир і трохи йогурту для смаку.
Салат з тунцем та авокадо
Продукти:
- 1 авокадо,
- 1 огірок,
- 1 стебло селери,
- зелена цибуля,
- половина пучка кінзи,
- по 1 ст. л. оливкової олії та лимонного соку,
- 100 г тунця,
- спеції.
- гілочки м'яти або листям базиліка для прикраси
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати селера, авокадо та огірок дрібним кубиком,
- Додати подрібнений тунець.
- Туди ж нарубати зелену цибулю та кінзу,
- Полити салат олією з лимонним соком та спеціями.
Легкий салат із креветками
Продукти:
- 150 г салатного листя,
- 100 г руколи,
- 500 г креветок,
- по 4 ст. л. оливкової олії та лимонного соку,
- 150 г чері,
- по 2 ст. л. соєвого соусу та білого вина,
- спеції.
Покроковий рецепт приготування:
- Відварити креветки 3 хвилини,
- Очистити та обсмажити до рум'яності на оливковій олії.
- Полити їх лимонним соком із соєвим соусом і залишити.Довільно нарвати зелень,
- Черрі розрізати навпіл і додати креветки.
- Масло, що залишилося, лимонний сік, соєвий соус і вино змішати для заправки.
Салат з куркою та пекінською капустою.
Продукти:
- 200 г курки,
- 200 г пекінської капусти,
- 2 помідори,
- 3 ст. л. сметани,
- 100 г м'якого сиру, сиру або тертого сиру
Покроковий рецепт приготування:
- Відварити курку і нарізати кубиками разом з помідорами.
- Довільно нашаткувати пекінську капусту і подрібнити сир
- Перемішати салат,
- Заправити його сметаною.
Салат з куркою та рисом
Продукти:
- 200 г курки,
- 70 г рису,
- 2 перці,
- 100 г горошку (консервованого чи замороженого)
- жменя оливок,
- зелена цибуля,
- зелень,
- спеції,
- 1 ст. л. винного оцту,
- 2 ст. оливкової олії,
- 1 ч. л. діжонської гірчиці.
Покроковий рецепт приготування:
- Відварити курку та рис,
- Довільно подрібнити усі інгредієнти.
- Взяти горошок і туди ж додати рубану зелень і зелену цибулю.
- Приготувати заправку з олії, оцту та гірчиці.
Салат з кукурудзою та ананасами
Продукти:
- 1 банка ананасів,
- 1 банка кукурудзи,
- 1 перець,
- 400 г курки,
- зелена цибуля.
Покроковий рецепт приготування:
- Відварити курку до готовності та нарізати кубиком разом з ананасами та перцем.
- Додати в салат консервовану кукурудзу і рубану зелену цибулю, і перемішати.
Салат з тунцем та яблуком
Продукти:
- 1 цибулина,
- 1 яблуко,
- 1 авокадо,
- 240 г тунця,
- 2 ч. л. сметани,
- 1 ч. л. лимонного соку,
- гірчиця
- спеції,
- салатний мікс.
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати кубиком яблука і збризкати лимонним соком.
- Так само подрібнити авокадо
- Дрібно нарубати цибулю і розім'яти тунець виделкою.Додати салатний мікс та зелень,
- Все перемішати і заправити сметаною з гірчицею.