
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253179-sokovitiy-shashlik-u-duhovtsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253179-sokovitiy-shashlik-u-duhovtsi
Соковитий шашлик у духовці
Готуємо рецепт, у якому духовка замінює традиційний мангал.

Соковитий шашлик у духовці
Як пише РЕДПОСТ, складно замінити шашлики на мангалі, але й у духовці можна зробити цю смачну м'ясну страву. Потрібно лише враховувати, щоб вони не були пересушеними, що м'ясо краще вибирати з тонкими прожилками жиру типу свинячого ошийка, жир, розтоплюючись, зберігає соковитість і ніжність м'ясних шматочків. Є різні рецепти, в тому чиса, що використовують рукав і маринована цибуля. Ми зупинимося на одному з найшвидших.
Шашлик свинячий у духовці
Продукти (на 4 порції):
- Свинина – 500 г
- Цибуля ріпчаста - 2-4 шт.
- Соєвий соус - 2 ч. ложки
- Часник - 1-3 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
- Спеції – за смаком
- Рослинна олія – 2-3 ст. ложки
Покроковий рецепт приготування:
- М'ясо вимити, обсушити, розрізати порційні шматки.
- Цибулю ріпчасту почистити, помити, нарізати тонкими кільцями.
- Часник почистити, роздавити у часнику.
- М'ясо викласти у миску. Додати соєвий соус.
- Потім додати цибулю.
- Додати за смаком сіль та спеції. Добре перемішати. Залишити для маринування на 1-3 години.
- Увімкнути духовку. М'ясо з цибулею надіти на шпажки (або дерев'яні зубочистки).
- Деко змастити олією. Викласти м'ясо.
- Поставити лист у духовку на середню полицю. Смажити свинячий шашлик у духовці при 200 градусах 30 хвилин. Потім перевернути м'ясо на інший бік і смажити ще 30 хвилин.
- Свинячий шашлик у духовці готовий.