
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253142-svyatkoviy-gusak-iz-yablukami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253142-svyatkoviy-gusak-iz-yablukami
Святковий гусак із яблуками
Рецепт приготування традиційної страви для новорічного та різдвяного столу.

Святковий гусак із яблуками
Як пише РЕДПОСТ, якщо ви ще вагаєтесь, яку страву зробити однією з головних м'ясної частини застілля, традиційний гусак з яблуками може бути вдалим вирішенням питання. Натертого спеціями гусака варто перед запіканням на ніч залишити в холодильнику. Чорнослив у начинці надає страві особливої пікантності.
Гусак із яблуками
Продукти на 6-8 порцій:
- Гусак - 1 Штука
- Яблука - 4-5 штук
- Чорнослив - 150 грам
- Сіль та спеції - за смаком
Покроковий рецепт приготування:
- З'єднайте сіль, перець, сушені трави та інші спеції до смаку.
- Ретельно натріть птицю з усіх боків.
- Шию защипіть зубочисткою.
- Викладіть у зручну форму та поставте в холодильник.
- Для приготування начинки з'єднайте нарізані яблука та чорнослив.
- Нафаршуйте птицю.
- Акуратно закріпіть зубочистками або зашийте нитками.
- На лист налийте 1.5 склянки гарячої води (можна використовувати бульйон). Накрийте лист фольгою, відправте гусака в розігріту до 200 градусів духовку.
- Через півгодини приблизно можна зменшити температуру до 180 градусів. Запікається гусак не менше 3 годин.
- На останні півгодини можна зняти фольгу і дати йому підрум'янитися.