
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252202-smachno-ta-sitno-tri-nezvichni-retsepti-salatu-oliv-e
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252202-smachno-ta-sitno-tri-nezvichni-retsepti-salatu-oliv-e
Смачно та ситно: три незвичні рецепти салату Олів'є
Улюблений салат Олів'є можна зробити ще більш пікантним і смачним. Для цього лише потрібно замінити деякі інгредієнти.
Три нові рецепти стануть родзинкою будь-якого свята, повідомляє РЕДПОСТ.
Олів'є з яблуками та сьомгою
Інгредієнти:
- сьомга – 300 г;
- яйця – 3 шт.;
- яблуко – 1 шт.;
- консервований горошок – 200 г;
- картопля – 4 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- свіжі огірки – 3 шт.;
- майонез;
- сіль, спеції, зелень.
- Картоплю та яйця потрібно відварити, очистити та порізати кубиками.
- Огірок і цибуля також слід нарізати такими самими кубиками.
- З яблука потрібно зняти шкірку і порізати дрібно. Найкраще вибирати солодкі сорти.
- Сьомгу слід нарізати смужками.
- Усі підготовлені інгредієнти з'єднати, додати майонез, чорний перець, сіль та зелень, ретельно перемішати та можна подавати до столу.
Олів'є з яловичим язиком
Інгредієнти:
- язик яловичий – 35 г;
- горошок консервований – 40 г;
- картопля – 50 г;
- свіжий огірок – 25 г;
- яйця перепелині – 5 шт.;
- огірки солоні – 25 г;
- яблука – 0,5 шт.;
- морква – 35 г;
- майонез -30 г;
- сіль, зелень, чорний перець.
- Картоплю, моркву та яйця відварити, все очистити і нарізати кубиками.
- Яловичий язик також слід відварити та порізати.
- Так само ріжуться солоні та свіжі огірки, яблука та цибуля.
- Підготовлені інгредієнти змішати з горошком, заправити майонезом, додати сіль, зелень та перець. Найкраще самостійно приготувати домашній майонез та заправляти ним будь-які салати.
Олів'є з авокадо та креветками
Інгредієнти:
- очищені креветки – 150 г;
- свіжий та солоний огірок – по 1 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- авокадо – 1 шт.;
- морква – 4 шт.;
- васабі – 5 г;
- горошок консервований – 1 банка;
- червона ікра – 2 ст.л.;
- майонез, сіль, перець, зелень.
- Якщо немає креветок, їх вдалою альтернативою стануть кальмари, крабові палички або ракові шийки. Вассабі також можна замінити звичайним тертим хріном.
- Яйця та моркву слід відварити та порізати кубиками.
- Креветки, краби чи ракові шийки теж нарізаються кубиками. Якщо креветки дрібні, їх можна покласти цілими.
- Авокадо також слід порізати.
- Всі інгредієнти необхідно змішати, додати горошок, сіль, спеції, перець, зелень і заправити майонезом, а також васабі.
- Перед подачею прикрасьте салат зеленню та кількома зернятками червоної ікри.