
Новость из раздела: Суспільство
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251962-yak-zberigati-produkti-yakscho-vimknuli-svitlo
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251962-yak-zberigati-produkti-yakscho-vimknuli-svitlo
Як зберігати продукти, якщо вимкнули світло
В умовах повномасштабної війни та збройної агресії росії в Україні тривають віялові та аварійні відключення електроенергії.

Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на МОЗ України.
Повідомляється, що експерти надали поради, які допоможуть зберегти свіжі продукти харчування:
- у холодильнику має бути температура +4 °С або нижче, у морозильній камері – не вище -4 °С;
- заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4° С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий або блоковий лід;
- якщо вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильну камеру;
- ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою;
- перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 °С або нижче;
- також спробуйте заздалегідь підготуватися та зробити запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо). При цьому віддавайте перевагу харчовим продуктам з мінімальною кількістю солі (рекомендовано не більше 0,3 г солі на 100 г продукту) та цукрів (не більше 10 г на 100 г продукту).
Намагайтесь готувати страви у невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час. Купуючи харчові продукти, надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника.
Крім того, продукти харчування також можна зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі та на балконі, якщо за вікном мінусова температура.
Нагадаємо, українцям розповіли, як уберегти себе від отруєння чадним газом.