
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251453-retsept-idealnogo-humusu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251453-retsept-idealnogo-humusu
Рецепт ідеального хумусу
Ця закуска прийшла до нас із країн Близького Сходу і сподобалася гурманам.
Як приготувати ідеальний хумус з ніжною кремовою структурою, розповість РЕДПОСТ.
Інгредієнти:
- боби нуту - 1 склянка;
- сода - 1 ч. л.;
- паста тахіні - 140 грамів;
- голівка часнику – 1 штука (якщо любите його);
- лимонний сік - 5-6 ст. л.;
- дуже холодна вода;
- оливкова олія;
- сіль.
Приготування:
- Сушений нут покладіть у миску середніх розмірів і залийте крижаною водою. До неї додайте половину чайної ложки соди і дайте постояти добу.
- Через 24 години вилийте колишню воду і знову залийте нут, висипавши залишок соди. Поставте на вогонь і проваріть 20 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну. Додайте чайну ложку солі та варіть нут ще 10 хвилин до розварювання бобів.
- Вимкніть вогонь і злийте воду. У блендері перемішайте нут, тахіні, часник та лимонний сік. Знову посоліть. Консистенція має бути однорідною та м'якою.
- Для легкості прямо під час перемішування інгредієнтів потрібно влити в хумус ще трохи холодної води.
- Готовий хумус зверху полийте оливковою олією та накрийте кришкою. Він може зберігатися у холоді протягом 5 днів.