
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1250995-naysmachnishi-retsepti-buryakovoyi-ikri-na-zimu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1250995-naysmachnishi-retsepti-buryakovoyi-ikri-na-zimu
Найсмачніші рецепти бурякової ікри на зиму
Представляємо чотири найперевіреніші рецепти.

Найсмачніші рецепти бурякової ікри на зиму
Як пише РЕДПОСТ, однією з найпопулярніших і корисних закусок є бурякова ікра. Представляємо найсмачніші її рецепти.
Ікра з буряком та яблуками
- Подрібнюємо на тертці чотири яблука.
- Давимо 4 зубчики часнику
- Нарізаємо одну цибулину.
- Додаємо лавровий лист (3 шт.) та перець до смаку
- Залишаємо на 15 хвилин, після чого проціджуємо воду.
- Нарізану цибулю добре обсмажуємо.
- Додаємо буряк (4 шт.),
- За кілька хвилин додаємо яблука.
- Готуємо їх протягом 10 хвилин, акуратно перемішуючи
- Заливаємо водою (200 мл). Іноді помішуємо вміст каструлі.
- Після випаровування рідини додаємо цукор (1 ч. л.)
- Всипаємо трохи солі.
- Потім тушковані овочі можна збризкати лимонним соком.
- Смажимо все це ще хвилин 5
- Додаємо часник.
Бурякова ікра з додаванням аджики
Продукти:
- буряк - 2 шт.;
- цибуля - 2 шт.;
- морква - 2 шт.;
- цукор - 1 ч.л.;
- 1 пучок петрушки;
- 2-3 ст. рослинної олії;
- томатна паста - 2 ст.л.;
- 100мл. води;
- аджика - 200 грам;
- сіль, перець (за смаком).
Рецепт покроково
- Моэмо та чистимо моркву та буряк.
- Натираємо овочі на тертці.
- Цибулю і зелень треба нарізати шматочками.
- Моркву з цибулею обсмажуэмо на сковороді.
- Додаємо туди аджику, томатну пасту та цукор.
- Все добре перемішуємо і зменшуємо вогонь.
- Обсмажуємо інгредієнти протягом 8 хвилин.
- Викладаємо буряк і заливаємо водою, потім все знову перемішуємо. Зелень додаємо під кінець, вимикаємо вогонь.
- Ікра настоюэться 10-20 хвилин.
Бурякова ікра з овочами
Продукти:
- 2 кг. буряків;
- болгарський перець - 600 грам;
- помідор - 1 кг.;
- 3-4 ст. солі;
- часник - 4 зубчики;
- цукор - 1 ст.л.;
- яблучний оцет - 2 ст.
- рослинна олія - 200 грам;
Рецепт покроково
- Очищуємо овочі
- Подрібнюємо у блендері або м'ясорубкою.
- Потім давимо часник і додаємо його до подрібнених інгредієнтів.
- Ставимо каструлю з буряком на вогонь і чекаємо, поки закипить вода. Іноді не забуваємо все перемішувати.
- Як тільки вода почне кипіти, зменшуємо вогонь і варимо ще 35 хвилин.
- Після закінчення часу додаємо в каструлю помідори і варимо ще півгодини.
- І тільки після цього додаємо часник і перець.
- Варимо ще 20 хвилин
- Потім треба додати оцет, сіль та цукор.
- Після 10 хвилин варіння ікру треба розкласти на заздалегідь підготовлені банки.
Класичний рецепт ікри з буряка
Продукти:
- буряк - 6 шт.;
- томатна паста - 2 ст.л.;
- цибуля - 4 шт.;
- рослинна олія - 8 ст.л.;
- сіль - 1 ч.л.;
- 9% столовий оцет - 4 ч. л.;
- часник - 4 зубчики;
- перець запашний (за смаком);
- цукор - 2 ч.л.
Рецепт покроково
- Беремо цибулю, чистимо її і нарізаємо шматочками.
- Чистимо буряки.
- Натираємо буряки на тертці.
- Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
- Додаємо його в ємність із буряком.
- Для смаку заправляємо томатною пастою, сіллю, цукром, часником та перцем.
- Все добре перемішуємо.
- Гасимо буряки протягом 45 хвилин на повільному вогні.
- Наприкінці процесу додаємо оцет.
- Все добре перемішуємо.
Зберігати ікру бажано у темному місці.