URL новости: https://redpost.com.ua/news/1250881-gospodinyam-treba-znati-chim-zaminiti-yaytsya-u-vipichtsi-ta-inshih-retseptah
Господиням треба знати: чим замінити яйця у випічці та інших рецептах
Виявляється, яйця можна замінити у випічці, приготувавши не менш смачну, то дого ж веганську страву.
Смак страви без яєць може трохи відрізнятися від звичного нам, але в цілому виходить теж добре, передає РЕДПОСТ.
Щоб простіше було орієнтуватися у замінниках, слід знати: одне яйце - це 60 грам / 4 столові ложки / ¼ склянки.
Найчастіше яйця змінюють наступними продуктами:
- шовковий тофу;
- бананове або яблучне пюре;
- насіння льону (мелене), змішане з водою;
- згущене молоко;
- пахта.
Який саме замінник вибрати залежить від того, яка йому відведена роль за рецептом. Іноді яйце додають тому, що воно впливає на смак, в інших випадках через те, що воно впливає на створення певної структури тощо.
Чим замінити яйця в рецептах приготування печива
Щоб приготувати смачне та ніжне печиво, замість одного яйця можна використати 1 ст.л. меленого насіння льону, розведену 3 ст. води. Також яйця можна замінити 4 столовими ложками молока, що згущує|згущає|.
Віддаючи перевагу згущеним молоком, слід розуміти, що кількість цукру має бути меншою, оскільки згущене молоко саме по собі дуже солодке.
Щодо суміші з льону, то вона повинна нагадувати за консистенцією желе. Тільки тоді його можна використовувати для приготування печива.
Чим замінити яйця в оладках, тортах та кексах
Одне яйце у випічці можна замінити наступними інгредієнтами:
- 4 ст. л. пахти;
- 4 ст. л. бананового чи яблучного пюре;
- 4 ст. л. шовкового тофу.
У випадку, якщо вам як замінник яйця більше подобається банан, тоді слід віддавати перевагу стиглим плодам. Не забувайте про солодощі фрукта - вам доведеться додати менше цукру до страви. Що стосується тофу, його необхідно перемолоти в блендері до кремоподібної консистенції.