21.08.2020  16:07   

У Харкові обговорили перспективи розвитку міста у промисловій сфері

Розвиток міста щодо світових тенденцій революції в сфері індустрії обговорили учасники чергового круглого столу з розробки Стратегії міста Харкова до 2030 року.


//city.kharkov.ua
Як зазначила начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Вікторія Грецька-Миргородська, концепція «Індустрія 4.0», або четверта промислова революція, стане основою для всього світу до 2030 року, і завдання Харкова підготуватися до прийдешніх змін.
 
«У місті потрібно створити умови для функціонування підприємств в новій парадигмі і налагодити діалог і співпрацю міста і підприємств у сферах суспільного життя. Саме для цього вже сьогодні нам необхідно закласти концепцію розвитку Харкова до 2030 року з огляду на новітні моделі виробничих процесів, бізнесу і впливу їх на місто, його інфраструктуру, архітектуру і суспільство», - підкреслила Вікторія Грецька-Миргородська.
 
В ході засідання експерти та бізнесмени розповіли про цікаві проєкти, які реалізуються в Харкові в промисловій сфері. Серед них - індустріальний і бізнес-парк «Екополіс ХТЗ», а також «Інжиніринг - автоматизація - машинобудування», мета якого - зростання економічного потенціалу Харківського регіону завдяки підвищенню конкурентоспроможності регіональних високотехнологічних промислових підприємств.
 
Також в рамках круглого столу були представлені результати досліджень в області використання технологій «Індустрії 4.0.» українськими підприємствами.
 
При цьому заступник голови правління з інформаційних технологій та оптимізації бізнес-процесів ВАТ «ФЕД» Сергій Соколов зазначив, що однією з проблем, яку потрібно вирішувати місту в стратегічній перспективі, є нестача кваліфікованих виробничих кадрів.
 
«Всі дії, які може здійснити місцева влада, діляться на стратегічні і тактичні. Стратегічні дадуть ефект через 5-10 років. Тому є пропозиція спільного створення фестивалів з популяризації виробничої індустрії серед молоді», - зазначив Сергій Соколов.
 
За підсумками засідання кращі ідеї будуть запропоновані для обговорення з громадою, після чого їх внесуть до Стратегії розвитку міста Харкова до 2030 року.
 
Нагадаємо, що в місті розробляється нова Стратегія розвитку міста «Kharkiv STARTegy 2030». Її обговорення проходить у вигляді круглих столів за участю експертів, представників міської ради та громадськості. Робочу групу з розробки Стратегії очолює Харківський міський голова Геннадій Кернес.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день