07.06.2019  14:45   

Партии «Оппозиционный блок», «Наши», «Відродження» и «Доверяй делам» пойдут на парламентские выборы вместе

Чотири опозиційні партії заявили про спільну участь у парламентських виборах та уклали Меморандум єдності опозиційних сил.


Фото предоставлено организаторами

До складу об’єднаної команди увійдуть представники партій «Опозиційний блок», Партії «Відродження», Політичної партії «Довіряй Ділам», Політичної партії «Наші».

Урочисте підписання Меморандуму відбулось 7 червня на Пішохідному мосту у Києві.

Підписи під документом поставили голова фракції «Опозиційний блок» у Верховній Раді Вадим Новинський, народний депутат фракції «Опозиційний блок» Олександр Вілкул, Голова Політради Партії «Опозиційний блок» Борис Колесніков, мер Харкова, голова партії «Довіряй Ділам» Геннадій Кернес, співголова партії «Довіряй Ділам», мер Одеси Геннадій Труханов, народний депутат, голова партії «Наші» Євгеній Мураєв, Голова Політради Партії «Відродження» Володимир Пилипенко, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, міський голова Ужгорода від партії «Відродження» Богдан Андріїв.  

У Меморандумі представники чотирьох партій задекларували рішення створити єдиний блок опозиційних сил «для захисту загальних політичних і духовних цінностей».

Серед них – встановлення надійного і міцного миру в Україні, організація переговорного процесу на Сході України «на основі здорових компромісів».

«Закріплення в Конституції України позаблокового статусу, відродження української економіки, створення нових робочих місць, високий рівень заробітних плат, гідне пенсійне забезпечення,розвиток місцевого самоврядування», – зазначено в документі.

Меморандум охоплює і питання мовної політики та міждержавних відносин.

Зокрема, підписанти планують спільно працювати у парламенті для того, аби забезпечити право громадян «розмовляти і навчати своїх дітей рідною мовою, без мовного диктату з боку держави», а також гарантувати «невтручання держави в релігійні та конфесійні питання».

«Це – перше за часів Незалежності об’єднання мерів і молодих талановитих управлінців, за якими – мільйони. Від Ужгорода до Маріуполя, від Одеси – до Харкова. І я хочу наголосити, що сьогодні створюється не просто партія, а опозиційний рух – проти війни, проти розрухи, проти мародерів при владі і проти антинародних реформ. Ми – в опозиції до нинішньої Верховної Ради, яка прикриваючись питаннями війни, мови, віри приймає антинародні реформи. Ми за скасування таких реформ та припинення експериментів над людьми», – сказав після підписання Меморандуму голова фракції «Опозиційний блок» у Верховній Раді Вадим Новинський.

Як зазначив мер Харкова, голова партії «Довіряй Ділам» Геннадій Кернес, команда об’єднаного опозиційного руху виступає за поглиблення реформи децентралізації.

«Ми виступаємо в опозиції до несправедливої системи, коли зароблені на місцях кошти «проїдаються» та розкрадаються київськими чиновниками, а з людей викачують гроші через захмарні тарифи. Ми – за максимальну децентралізацію. Адже місцеве самоврядування – основа успіху всіх розвинених країн. Ми – за реальні справи, за реальні зміни на краще та результат для людей», – додав мер Харкова, голова партії «Довіряй Ділам» Геннадій Кернес.

Представники блоку опозиційних політичних сил також закликали інші опозиційні партії  долучитись до об’єднання і анонсували на 9 червня з’їзд, де відбудеться висування кандидатів від об’єднаної політсили для участі у парламентських виборах.

Партии «Оппозиционный блок», «Наши», «Відродження» и «Доверяй делам» пойдут на парламентские выборы вместе

Четыре оппозиционные партии заявили о совместном участии в парламентских выборах и заключили Меморандум единства оппозиционных сил.

В состав объединенной команды войдут представители партий «Оппозиционный блок», Партии «Відродження», Политической партии «Доверяй делам», Политической партии «Наши».

Торжественное подписание Меморандума состоялось 7 июня на пешеходном мосту в Киеве.

Подписи под документом поставили председатель фракции «Оппозиционный блок» в Верховной Раде Вадим Новинский, народный депутат фракции «Оппозиционный блок» Александр Вилкул, председатель Политсовета Партии «Оппозиционный блок» Борис Колесников, мэр Харькова, председатель партии «Доверяй делам» Геннадий Кернес, сопредседатель партии «Доверяй делам», мэр Одессы Геннадий Труханов, народный депутат, председатель партии «Наши» Евгений Мураев, председатель Политсовета партии «Відродження» Владимир Пилипенко, городской голова Мариуполя Вадим Бойченко, генеральный директор ОАО «Запорожсталь» Ростислав Шурма, мэр Ужгорода от партии «Відродження» Богдан Андреев.

В Меморандуме представители четырех партий задекларировали решение создать единый блок оппозиционных сил «для защиты общих политических и духовных ценностей».

Среди них – установление надежного и прочного мира в Украине, организация переговорного процесса на Востоке Украины «на основе здоровых компромиссов».

«Закрепление в Конституции Украины внеблокового статуса, возрождения украинской экономики, создание новых рабочих мест, высокий уровень заработных плат, достойное пенсионное обеспечение, развитие местного самоуправления», – говорится в документе.

Меморандум охватывает и вопросы языковой политики и межгосударственных отношений.

В частности, подписанты планируют совместно работать в парламенте для того, чтобы обеспечить право граждан «разговаривать и учить своих детей на родном языке, без языкового диктата со стороны государства», а также гарантировать «невмешательства государства в религиозные и конфессиональные вопросы».

«Это – первое за время независимости объединения мэров и молодых талантливых управленцев, за которыми – миллионы. От Ужгорода до Мариуполя, от Одессы – до Харькова. И я хочу подчеркнуть, что сегодня создается не просто партия, а оппозиционное движение – против войны, против разрухи, против мародеров у власти и против антинародных реформ. Мы – в оппозиции к нынешней Верховной Рады, которая, прикрываясь вопросами войне, языке, вере, принимает антинародные реформы. Мы за отмену таких реформ и прекращения экспериментов над людьми», – сказал после подписания Меморандума председатель фракции «Оппозиционный блок» в Верховной Раде Вадим Новинский.

Как отметил мэр Харькова, председатель партии «Доверяй делам» Геннадий Кернес, команда объединенного оппозиционного движения выступает за углубление реформы децентрализации.

«Мы выступаем в оппозиции к несправедливой системе, когда заработанные на местах средства «проедаются» и разворовываются киевскими чиновниками, а из людей выкачивают деньги заоблачными тарифами. Мы – за максимальную децентрализацию. Ведь местное самоуправление – основа успеха всех развитых стран. Мы – за реальные дела, за реальные перемены к лучшему и результат для людей», – добавил мэр Харькова, председатель партии «Доверяй делам» Геннадий Кернес.

Представители блока оппозиционных политических сил также призвали другие оппозиционные партии присоединиться к объединению и анонсировали на 9 июня съезд, где состоится выдвижение кандидатов от объединенной политсилы для участия в парламентских выборах.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день