24.01.2020  15:16   

У КП «Харківводоканал» обговорили перегляд тарифів (ФОТО)

Тарифи на послуги холодного водопостачання та водовідведення в Харкові планується переглянути.


//city.kharkov.ua
Нові цифри були озвучені сьогодні, 24 січня, в КП «Харківводоканал» в ході громадських слухань щодо перегляду вартості послуг підприємства.
 
Як повідомив начальник відділу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг у Харківській області Василь Без'язичний, сьогодні регулятор розглядає питання зміни тарифів не тільки в Харкові, а у всіх містах України. Так, 10 січня НКРЕКП провела відкрите слухання, на якому було схвалено проект постанови про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2020 рік у 45 водоканалах України, в тому числі і в КП «Харківводоканал». Всі бажаючі могли ознайомитися зі структурою пропонованого в Харкові тарифу на сайті НКРЕКП і внести свої зауваження, але таких, крім як від КП «Харківводоканал», не надійшло.
 
«Якщо подивитися на таблицю на сайті НКРЕКП, то видно, що є міста, де пропонується встановити ще більші тарифи, ніж у Харкові. Є, звичайно, тарифи і нижче, але це в тих областях, в яких джерело водопостачання знаходиться поруч з містом, а не так, як у Харкові. У нас вода транспортується з Краснопавлівського водосховища - а це 140 км від міста», - підкреслив Василь Без'язичний.
 
У КП «Харківводоканал» зазначили, що основними причинами встановлення нових тарифів є збільшення тарифів на електроенергію, підвищення вартості матеріалів для підготовки води питних якостей, очищення стоків, виконання ремонтів, експлуатації споруд, а також збільшення податків тощо.
 
Так, у ході слухань були узгоджені такі тарифи (з урахуванням ПДВ):
 
- на послуги централізованого водопостачання: для фізичних, юридичних осіб - 15,228 грн/м3; для суб'єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання (оптових покупців - водоканалів області) - 6,384 грн/м3;
- на послуги централізованого водовідведення: для фізичних, юридичних осіб - 9,216 грн/м3; для суб'єктів господарювання у сфері централізованого водовідведення (оптових покупців) - 2,82 грн/м3.
 
Заступник генерального директора КП «Харьководоканал» - директор Фінансово-економічного департаменту Яна Хайло повідомила, що остаточне рішення буде прийнято Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
 
«Після розгляду протоколу про проведення відкритого обговорення в Харкові Нацкомісія винесе на засідання в Києві питання про встановлення вартості послуг для споживачів Харкова. Нові тарифи почнуть діяти наступного дня після публікації на сайті НКРЕКП. Але коли це відбудеться, ми поки не знаємо», - підкреслила Яна Хайло.
 
Імовірно, нові тарифи почнуть діяти в лютому-березні.
 
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день