11.02.2020  17:49   

У Муніципальному культурному центрі розвивається «молодий» театр

Режисери-початківці та новостворені театральні колективи починають свою діяльність зі сцени Харківського муніципального культурного центру.


//city.kharkov.ua
Про це на засіданні постійної комісії з гуманітарних питань Харківської міської ради повідомила в.о. директора Харківського муніципального культурного центру Орина Майсак.
 
За її словами, в центрі пробують свої сили молоді режисери і актори. Сцена МКЦ - швидше камерна, ніж концертна, тому там можна грати драматичні спектаклі.
 
«Ми усю увагу спрямували на сцену. Щорічно доповнюємо сценічні звук, світло, впроваджуємо світлодіодний LED-екран, який унікальний серед установ культури нашого типу, модернізуємо механізми сцени. Завдяки сучасному сценічному обладнанню маємо конкурентоспроможний сценічний продукт. Утеплюємо наш зал, купуємо сучасні кондиціонери і теплові насоси у глядацький зал, почали заміну театральних крісел. Уже встановили три ряди і плануємо щорічно оновлювати меблі», - повідомила Орина Майсак.
 
Крім того, за її словами, в центрі працює маленький гастрономічний театр - арт-кафе «Двері», де можна зустрітися з акторами і режисерами, які тільки що представляли свої спектаклі.
 
Орина Майсак повідомила, що в 2019 році в центрі провели близько 170 різних культурних заходів - спектаклі, тематичні, інтерактивні та шоу-програми. В установі культури працюють 10 творчих колективів для дітей та молоді, всього - понад 300 осіб.
 
«Центр - неформальний, молодіжний, театральний. Наші колективи виступають на професійному рівні в Грузії, Франції, Італії, Іспанії. Беруть участь у різних фестивалях і конкурсах і здобувають високі призові місця», - повідомила в.о. директора культурного центру.
 
Зазначимо, що Муніципальний культурний центр працює по вул. Плеханівській, 77 (колишній БК «Металіст»). Більш детальну інформацію про роботу установи можна дізнатися тут.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 

В этот день