12.02.2020  17:25   

Місто допомагає дітям-сиротам у пошуку та придбанні житла

Одинадцять дітей-сиріт Харкова отримали у 2019 році грошову субвенцію від держави на придбання житла .


://city.kharkov.ua/

Про це сьогодні, 12 лютого, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомив директор Департаменту служб у справах дітей Олександр Малько.

За його словами, субвенція передається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку та умов надання в 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, і забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа».

Згідно з документом, претендувати на субвенцію можуть діти-сироти віком від 16 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку. Таких в Харкові виявилося 144 людини, проте держава виділила кошти тільки 11-ти з них. Сума субвенції на кожного склала 675 тис. грн. За словами Олександра Малька, п'ятеро з молодих людей вже придбали власне житло, ще шість осіб - в процесі придбання. Згідно з постановою Кабміну, діти-сироти, які стали володарями нерухомості, не можуть її продати протягом 10 років.

У Харкові проект реалізується в рамках програми «Назустріч дітям».

«Під нашим супроводом молоді люди шукають собі житло. Згідно з цією постановою, на районному рівні у нас створені профільні комісії, які оглядають обрану нерухомість перед купівлею, щоб з документами все було гаразд. Ми вирішили віддати перевагу вторинному житлу, оскільки в новобудовах необхідно робити ремонт, а коштів на це у дітей-сиріт немає. Тому наші фахівці намагаються підбирати їм житло з меблями і в хорошому стані», - зазначив директор департаменту.

Він додав, що в виділені державою суми не входять витрати на оформлення квартир та інші видатки, пов'язані з купівлею, тому співробітники служб дітей намагаються домовлятися з продавцями і посередниками про можливі знижки.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 

В этот день