18.12.2015  14:03   Евгений Семенов

В соцсетях призывают массово писать заявления на Авакова за нецензурщину в публичном месте

Пользователей соцсетей призывают помочь притянуть к ответственности министра МВД Арсена Авакова за нецензурные ругательства в публичном месте.


Пользователей соцсетей призывают помочь привлечь к ответственности Авакова

«Ну что, готовы проверить реформу МВД на прочность? Мы даем вам такую возможность, сегодня вы сможете проверить ее на своем опыте, а не по слухам и материалам из Интернета.

Министр внутренних дел Арсен Аваков использовал нецензурные выражения при общении с Саакашвили.

Мало кто знает, что использование нецензурной брани в общественных местах запрещено и карается законом. Наказание может варьироваться от штрафа и общественных работ до ареста на срок до 15 суток.

Нарушил? Нарушил. Ответит? Посмотрим.

Побоится ли полиция составить протокол на такого высокого чиновника? Признает ли Аваков свое нарушение? Понесет ответственность или отмажется? Ответ на эти вопросы и станет для нас одним их факторов, определяющих результативность реформы», - пишут в паблике «Police Control Ukraine | Моя нова поліція».

Текст заявления, которое администрация паблика отправила при помощи сайта ukc.gov.ua.

«Советуем каждому из вас сделать тоже самое, чтобы лично убедиться в результатах реформы и получить ответы на вопросы», - пишут в паблике.

Напомним, что в понедельник между министром внутренних дел Арсеном Аваковым и главой Одесской облгосадминистрации Михаилом Саакашвили случилась перепалка на заседании Нацрады реформ. После того как полетел стакан с водой, президент закрыл заседание.

Текст заявления:

«Голові Національної поліції України

Деконаїдзе Хатії

ЗАЯВА

Переглядаючи інформацію у мережі Інтернет, я побачив новину про те, що 14 грудня 2015 року, на засіданні Ради реформ, виникла конфліктна ситуація між Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та головою Одеської ОДА М. Саакашвілі.

Згодом, на офіційній сторінці А. Авакова у Фейсбук та на багатьох інших ресурсах, а також у ЗМІ, було розміщено відеозапис цих подій.(https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/videos/945144..; https://youtu.be/xBjxdZN_C_g; https://youtu.be/V6SGA7ArRxQ).

Уважно переглядаючи відеозаписи, можно прийти до висновку, що Міністр внутрішніх справ А. Аваков вживав НЕЦЕНЗУРНУ ЛАЙКУ та усіляко порушував громадський порядок у присутності багатьох посадових осіб, Президента України та інших людей (у громадському місці).

Хочу зазначити, що в діях Міністра внутрішніх справ вбачаються ознаки правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та може сягати аж до 15 діб адміністративного арешту.

Вважаю такі дії з боку Міністра внутрішніх справ А.Авакова недопустимими та такими, що принижують честь і гідність кожного Українця та принижують імідж держави у цілому.

Нагадую, що

Відповідно до ст. 14 КУпАП

Посадові особи підлягають адміністративній відповідальності за адміністративні правопорушення, зв'язані з недодержанням установлених правил у сфері охорони порядку управління, державного і громадського порядку, природи, здоров'я населення та інших правил, забезпечення виконання яких входить до їх службових обов'язків.

Згідно ст. 173 КУпАП:

Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Враховуючи викладене, керуючись Конституцією України, ЗУ "Про звернення громадян",-

ПРОШУ:

1. Провести всебічну обгрутновану перевірку поданих у Заяві фактів.

2. Притягнути до адміністративної відповідальності Міністра внутрішніх справ А. Авакова за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення дрібного хуліганства, тобто нецензурну лайку у громадському місці та порушення громадського порядку.

3. Повідомити мене про дату, час та місце розгляду моєї Заяви, забезпечивши цим моє право бути присутнім під час розгляду заяви, що гарантовано мені ст. 18 ЗУ "Про звернення громадян".

4. Надіслати на мою поштову адресу копію протоколу про адміністративне правопорушення, який був складений відносно Міністра внутрішніх справ А. Авакова за вчинення ним дрібного хуліганства, що відбувалося 14 грудня 2015 року, на засіданні Ради реформ.

5. Надати письмову відповідь на мою поштову адресу у встановлений законом строк.»

Также напомним, что президент Украины Петр Порошенко дал негативную оценку инциденту, который произошел в этот понедельник на заседании Нацсовета.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день