
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1277017-yaskrava-garbuzova-zapikanka-z-kurkoyu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1277017-yaskrava-garbuzova-zapikanka-z-kurkoyu
Яскрава гарбузова запіканка з куркою
Корисна та поживна страва для всієї сім.

Як пише РЕДПОСТ, у цій страві чудове поєднання м'яса птиці з солодким гарбузом гармонійно доповнено злегка кислуватим присмаком сметанно-яєчної заливки. А часник, прованські трави, копчена паприка та куркума не лише надають приємного аромату, а й гарного кольору.
Гарбузова запіканка з куркою
Продукти:
- Гарбуз - 600 г
- Куряче філе - 400 г
- Сметана жирністю 21% – 200 г
- Яйця – 2 шт.
- Трави прованські сушені - 0,5 ч. ложки
- Паприка копчена мелена - 0,5 ч. ложки
- Куркума мелена - 0,25 ч. ложки
- Часник сушений мелений - 0,25 ч. ложки
- Сіль - 0,75 ч. ложки (за смаком)
- Перець свіжомелений (суміш перців) - на кінчик ножа (за смаком)
- Олія (для змащування форми) - 1 ч. ложка
Покроковий рецепт приготування
- Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
- Гарбуз очистити від шкірки (і за потреби від насіння).
- Нарізати гарбуз середніми кубиками.
- Форму для запікання змастити олією.
- Гарбуз перекласти у підготовлену форму.
- Курячі грудки промити.
- Нарізувати|нарізати| невеликими кубиками.
- Перекласти куряче м'ясо у форму.
- Додати сіль, прованські трави, сушений часник, куркуму, паприку та суміш перців.
- Акуратно перемішати вміст форми.
- Сметану з'єднати з|із| яйцями в мисці, перемішуючи віночком до однорідного стану.
- Заливання рівномірно розподілити по гарбузу з куркою.
- Відправити запіканку до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки на 40 хвилин.
- Пробувати і, якщо гарбуз твердуватий, то продовжувати запікати до м'якості.
- Золота, ароматна гарбузова запіканка з куркою готова.
- Трохи остудити.
- Гарбузову запіканку з куркою подати як самостійну страву.