
Новость из раздела: Економіка та промисловість
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276613-kutya-na-rizdvo-yak-zminilisya-tsini-na-traditsiynu-stravu-u-harkovi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276613-kutya-na-rizdvo-yak-zminilisya-tsini-na-traditsiynu-stravu-u-harkovi
Кутя на Різдво: як змінилися ціни на традиційну страву у Харкові
Ціни на традиційну різдвяну страву зросли на 10-20 % порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківську міську раду.
У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку повідомили, що вартість готових наборів для приготування куті у Харкові коливається від 40 до 260 грн. Ціна залежить від виробника, ваги та складу продуктів.
Якщо купувати інгредієнти окремо, їх ціни виглядають так:
- Крупа пшенична – від 25 грн за 0,4 кг
- Рис довгозернистий – від 50 грн за 1 кг
- Булгур – від 40 грн за 1 кг
- Мед – від 70 грн за 250 г
- Мак – від 30 грн за 125 г
- Волоські горіхи (ядра) – від 220 грн за 1 кг
- Родзинки – від 160 грн за 1 кг
Зростання цін пояснюється інфляцією та загальним підвищенням вартості продуктів харчування в Україні. Проте різноманіття варіантів дозволяє обрати як бюджетний, так і преміум-варіант для святкового столу.
Раніше РЕДПОСТ писав, що у Харкові проаналізували ціни на новорічний декор.